Dagplejepædagogens arbejde

Dagplejepædagogen varetager både pædagogiske og administrative opgaver.
Kerneopgaven for pædagogen er tilsynet hos dagplejeren, hvor der gennem rådgivning, vejledning, inspiration og supervision sikres, at både dagplejer og det enkelte barn trives og udvikles tilfredsstillende.
I Rebild Dagpleje er der mindst fire årlige tilsyn hos den enkelte dagplejer.
Det er også dagplejepædagogen, der yder den nødvendige støtte og vejledning i hverdagen, hvis et barn har brug for en særlig indsats.
Dagplejepædagogen sikrer også ved tilsynet, at dagplejerne lever op til de kommunale krav og forventninger samt de lovmæssige retningslinjer.
Der foretages sikkerhedstilsyn en gang årligt hos alle dagplejere.

Det er vigtigt, at dagplejeren trives i sit arbejde og har mulighed for at udvikle sin faglighed i samarbejde med dagplejepædagogen.
Dagplejepædagogen skal sikre og understøtte et fagligt fællesskab i legestuegrupperne.
Der føres tilsyn mindst fire gange årligt i legestuegrupperne.

I Rebild Dagpleje arbejder vi tæt sammen med andre faggrupper bl.a. sundhedsplejerskerne, socialrådgiverne, de forskellige dagtilbud, som børnene skal gå i efter tiden i dagplejen, ergoterapeuten, naturvejlederen, musikpædagogen samt kommunens afdeling for inklusion (tidligere Pædagogisk Psykologisk Rådgivning og Relationsteamet)

I den kommunale dagpleje har du, som forældre, mulighed for at samarbejde om dit barns hverdag, trivsel og udvikling med pædagogisk uddannet personale.
Dagplejepædagogen står til rådighed for samtaler gennem hele barnets tid i Rebild Dagpleje.

 

 

Kontakt

Rebild Dagpleje
Hobrovej 110
9530 Støvring
Tlf. 99 88 78 03
Mail: dagplejen(at)remove-this.rebild.dk
(Obs.: (at) = @ når du skriver mailadressen)


Dagplejen kan kontaktes:
Mandag-torsdag  kl. 13.00-15.00
Fredag               kl. 12.30-14.00

Guldkorn

En lille sjov episode i et dagplejehjem. Dagplejer har to drenge, som bruger megen tid på at diskutere, hvis der er hvis. "Det er min", lyder det mange gange og dagplejer siger hver gang, at man skal dele. Hun og børnene skal bage en dag og børnene er med ude i det store skab for at finde en pose mel. Jonathan får øje på en pose chips på hylden og siger, at han vil smage. "Nej, det er min" siger dagplejeren, hvorpå den lille rod kigger på hende og siger bestemt; "vi skal jo dele".
Så næste gang vil dagplejeren tænke sig om en ekstra gang, inden hun svarer børnene.