Start i dagpleje

Forbesøg

Når I har fået plads til jeres barn hos en dagplejer er I velkomne til kontakte dagplejeren for at aftale et forbesøg.
Her vil I se lidt af hverdagen og de andre børn. I får kendskab til dagplejeren og sammen får I en snak om jeres barn, fortæl gerne meget om barnets vaner og rutiner, da det er med til at starten bliver så tryg som mulig både  for jer, jeres barn og dagplejeren.
Det er også vigtigt at aftale, hvordan selve indkøringen skal være.
Besøget varer ca 1 time, og dagplejeren vil give jer nogle praktiske informationer samt fortælle om hverdagens rutiner.
Hvis I under eller efter formødet finder ud af, at dette ikke er det rette tilbud til jeres barn, henvender i jer til pladsanvisingen for at takke nej til tilbudet. 


Aflevering og afhentning af barnet

Langt de fleste børn falder hurtigt til i det lille trygge miljø med samme voksen og samme børn, men det kan være svært at sige farvel både for jer og jeres barn. Drøft dette med dagplejeren, så hun kan hjælpe jer, fortæl dit barn at du går, også selv om det græder, og gå så selv om det er svært.
Du er altid velkommen til at ringe til dagplejeren senere for at høre hvordan det går. For nogle børn og forældre kan det godt vare flere uger før alle er faldet til, så derfor er det vigtigt at være tålmodige. 

Husk at fortælle, hvis der er sket noget, der har betydning for barnets dag i dagplejen f.eks sovet dårligt.
Jeres barn må komme efter behov og aftale i dagplejerens åbningstid. Det er rart for dagplejeren at vide nogenlunde, hvornår barnet kommer og bliver hentet. Hvis jeres barn møder senere end ellers, skal du give din dagplejer besked, da I ellers risikerer at komme til en lukket dør. Dagplejeren må gerne forlade sit hjem for at tilgodese de andre børns behov for udendørs aktiviteter. 
Ved afhentning er det vigtigt, at I kommer i så god tid, at der er mulighed for at få informationer om, hvordan jeres barns dag er forløbet, men samtidig være opmærksom på, at I skal sige farvel inden dagplejerens lukketidspunkt.
 
Hvis barnet bliver hentet af en anden end forældrene, skal dagplejeren have besked ellers må barnet ikke udleveres.